Менеджери Facebook розкритикували рішення Цукерберга не реагувати на пости Трампа

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Менеджери Facebook розкритикували рішення Цукерберга не реагувати на пости Трампа

Prateek Katyal / Unsplash

Працівники Facebook розкритикували рішення голови компанії Марка Цукерберга не реагувати на дописи президента США, які конкуруюча соцмережа Twitter позначила як фейк або обмежила для коментування та поширення.

Про це повідомляє Reuters.

Раніше голова Facebook заявляв, що не може втручатися у політику та протистояння між Трампом і Twitter, і що погрози президента стріляти по мародерах можуть бути цінним попередженням для населення.

Невдоволення позицією Цукерберга стало рідкісним випадком, коли працівники високого рівня відкрито критикують власного роботодавця. Щонайменше троє з сімох критиків обіймають посади старших менеджерів.

«Марк неправий, і я зроблю якомога гучніше все можливе, щоб він змінив свою думку», — написав у Twitter Раян Фрейтас, директор з дизайну стрічки новин соцмережі.

За його словами, у компанії є щонайменше 50 працівників, готових його підтримати.

«Я працюю у Facebook і не пишаюся тим, як ми вчинили. Більшість працівників, з якими я говорив, вважають так само. Наш голос почують», — написав Джейсон Тофф, директор з управління продукцією.

Тофф був одним з небагатьох працівників, хто організував збір коштів для груп з расової справедливості у Міннесоті.

«Респект команді з питань цілісності Twitter за те, що закликали до тиску!» — написав Девід Гілліс, директор дизайну продукції.

«Давати платформу для закликів до насильства і поширення дезінформації — це неприйнятно… Я не погоджуюся з позицією Марка і буду працювати заради змін», — зазначив Ендрю Кроу, керівник відділу дизайну порталу.

Наразі Facebook не відреагувала на заяви незгодних.

  • 26 травня соцмережа Twitter назвала фейком пост Трампа, у якому він розкритикував ідею губернатора Каліфорнії про проведення виборів президента за допомогою пошти, і запропонувала дізнатися більше інформації про такий вид голосування. Тоді Трамп заявив, що соцмережа втручається у вибори та придушує свободу слова.
  • Після цього Трамп оголосив про намір регулювати соціальні мережі. А ті, що не піддадуться регулюванню, він пообіцяв закрити. 29 травня Трамп видав указ проти «цензури» у соцмережах.
  • 29 травня Дональд Трамп у дописах звинуватив «ліворадикального» мера Міннеаполісу Джейкоба Фрея у слабкості через події в місті після вбивства поліцією беззбройного чоловіка та пригрозив ввести сили Національної гвардії. Twitter закрила можливість коментувати, лайкати та шерити цей допис, із поясненням, що він порушує правила соцмережі щодо «прославляння насильства», однак вирішила не видаляти його «в інтересах громадськості».
  • Голова Facebook Марк Цукерберг заявив, що пост Трампа про події в Міннесоті не видалили, адже позиція Facebook передбачає свободу самовираження за умови, що «це не спричиняє безпосередню загрозу, шкоду або небезпеку».