Трамп пообіцяв закрити неугодні соцмережі після того, як Twitter позначила його допис як фейкову новину

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп пообіцяв закрити неугодні соцмережі після того, як Twitter позначила його допис як фейкову новину

Jackie Ramirez / Pixabay

Президент США Дональд Трамп оголосив про намір регулювати соціальні мережі на тлі конфлікту з Twitter, що позначила один з його дописів як фейкову новину. Соцмережі, які не піддадуться регулюванню, він пообіцяв закрити.

Таку заяву президент США зробив у Twitter.

«Республіканці відчувають, що соцмережі повністю придушують консервативні голоси. Ми будемо їх регулювати або закривати, якщо нам це не вдасться», — написав Трамп.

На переконання американського президента, у 2016 році він не помітив «намірів» соцмереж, що призвело до «поразки», незважаючи на те, що Трамп виграв вибори. Тепер він планує не допустити «більш витонченого» повторення тих подій.

Заява Трампа надійшла після того, як Twitter назвала фейком пост президента, в якому він розкритикував ідею губернатора Каліфорнії про проведення виборів президента за допомогою пошти, та запропонувала дізнатися більше інформації про голосування поштою. Тоді Трамп звинуватив соцмережу у втручанні у вибори і у придушенні свободи слова.

Раніше Twitter потерпала від критики через те, що не вживала заходів для боротьби з президентською конспірологією, яку той ширив у своїх твітах. Проте після випадку з поштовим голосуванням соцмережа вперше позначила твіт президента як фейк і долучила посилання на джерела, які спростовують написане.

Як зазначає Business Insider, Трамп давно звинувачував соцмережі в упередженому ставленні до консерваторів. Торік президент навіть запросив до Білого дому кількох праворадикальних конспірологів, чиї пости були видалені з соцмереж за хейт-спіч.

Раніше президент високо оцінював Twitter як ключ до безпосереднього спілкування з виборцями в обхід ЗМІ, що, на його думку, були упередженими. Зокрема, ця соцмережа допомогла йому набрати популярність.