Цукерберг пояснив, чому Facebook не заблокував допис Трампа про події в Міннеаполісі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Цукерберг пояснив, чому Facebook не заблокував допис Трампа про події в Міннеаполісі

David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що соцмережа не видалила допис президента США Дональда Трампа про намір відправити в Міннеаполіс бійців Нацгвардії через «свободу самовираження». Про це він написав у Facebook.

Цукерберг наголосив, що пост Трампа не видалили, адже позиція Facebook передбачає свободу самовираження за умови, що «це не спричиняє безпосередню загрозу, шкоду або небезпеку».

За його словами, допис вирішили залишити попри те, що він викликає занепокоєння.

«Згадування про Національну гвардію, як ми його [Трампа] зрозуміли — це попередження про дії держави. Ми думаємо, що люди мають знати, якщо влада планує застосувати силу», — написав Цукерберг.

Також він пояснив, що слова Трампа про насильство люди теж повинні побачити.

Що сталось?

29 травня Дональд Трамп у дописах звинуватив «ліворадикального» мера Міннеаполісу Джейкоба Фрея у слабкості через події в місті після вбивства поліцією беззбройного чоловіка та пригрозив ввести сили Національної гвардії.

«Якщо будуть труднощі, ми візьмемо на себе контроль, але якщо почнеться мародерство, то буде стрілянина», — зазначив Трамп в одному з постів.

Тоді соцмережа Twitter закрила можливість коментувати, лайкати та шерити цей допис із поясненням, що він порушує правила соцмережі щодо «прославляння насильства», однак вирішила не видаляти його «в інтересах громадськості».