Facebook виділяє $10 мільйонів на боротьбу з расовою несправедливістю

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Facebook виділяє $10 мільйонів на боротьбу з расовою несправедливістю

Chip Somodevilla / Getty Images

Facebook виділяє $10 мільйонів організаціям, які займаються питаннями расового правосуддя. Про це засновник соцмережі Марк Цукерберг повідомив у Facebook.

«Організації, що борються за справедливість, також потребують фінансування, тому Facebook виділяє додаткові $10 мільйонів групам, які займаються питаннями расового правосуддя. Ми працюємо з нашими консультантами з цивільних прав, щоб визначити організації на місцевому та національному рівнях, які найефективніше можуть використати ці кошти», — написав Цукерберг.

За його словами, він разом з дружиною Прісцилою Чан особисто докладають зусиль до покращення системи кримінального правосуддя, «де расизм більш глибокий».

«Чан Цукерберг щороку інвестує $40 мільйонів в організації, які працюють над подоланням расової несправедливості», — додав він.

Цукерберг зазначив, що Facebook через свої платформи має робити більше, щоб підтримувати рівність і безпеку для спільноти чорношкірих.

«Як би важко це не було дивитися, я вдячний, що [одна зі свідків інциденту] Дарнелла Фрейзер опублікувала у Facebook своє відео вбивства Джорджа Флойда, тому що нам всім потрібно було це побачити. Нам потрібно знати імʼя Джорджа Флойда. Але ясно, що Facebook має більше дбати про безпеку людей і гарантувати неупередженість», — наголосив засновник соцмережі.