Трамп назвав «антифа-провокатором» пенсіонера, який потрапив до реанімації через дії копів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Президент США Дональд Трамп назвав «антифа-провокатором» 75-річного чоловіка, який забив голову о бруківку після поштовху поліцейських у Буффало. Раніше президент назвав антифашистів терористами і звинуватив їх у насильстві на протестах, викликаних вбивством афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це Трамп написав у Twitter.

«Протестувальник з Буффало, якого штовхнула поліція, може бути антифа-провокатором. 75-річного Мартіна Гуджіно відштовхнули після того, як він підійшов, щоб відсканувати поліцейську рацію з метою відключити обладнання», — написав президент США.

На його переконання, пенсіонер імітував падіння, а до поліцейських він підійшов, щоб зламати їхні засоби зв’язку. Відео з інциденту демонструє, як чоловік після поштовху на бруківку лежить у калюжі крові, а поліцейські проходять повз нього.

Як повідомляє WGRZ, внаслідок падіння Гуджіно отримав струс мозку і досі перебуває у важкому стані в лікарні.

Обох поліцейських, причетних до травмування чоловіка, відсторонили від обов’язків та звинуватили у нападі другого ступеню — законодавство штату Нью-Йорк передбачає посилену відповідальність за напад на літню людину.

При цьому, як зазначає CNBC, колеги затриманих копів аплодували їм на судовому засіданні. Близько сотні працівників поліції та пожежної служби зібралися біля стін суду, підбадьорюючи затриманих.

Джерелом для бездоказового припущення Трампа стала програма телеканалу One America News Network, в ефірі якої заявили, що пенсіонер — «провокатор з ліворадикального угруповання «АНТИФА». За даними CNN, цей канал поширює праворадикальні ідеї та конспірологічні теорії.

Згідно з дослідженням VOX, антифашисти — переважно ліві активісти, які протестують проти расизму і блокують діяльність неонацистів. Вони не мають ані стійких організаційних структур, ані лідерів, ані терористичних намірів.