Генпрокурор США: Ми маємо докази іноземного втручання в акції протесту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Генпрокурор США: Ми маємо докази іноземного втручання в акції протесту

Mario Tama / Staff

У федеральних правоохоронних органів є докази того, що члени екстремістських угруповань, в тому числі ANTIFA, а також представники іноземних політичних сил вплинули на загальнонаціональні акції протесту з приводу смерті Джорджа Флойда. Про це заявив генеральний прокурор Вільям Барр, повідомляє Reuters.

За його словами, міністерство юстиції знайшло докази, що «екстремістські агітатори» впливали на акції протесту, «маючи власний насильницький порядок денний».

«У нас є докази того, що ANTIFA та інші подібні екстремістські групи, а також учасники різних політичних сил були залучені до підбурювання до насильницької діяльності та участі в ній», — заявив він.

Барр наголосив, що саме під їхнім впливом мирні акції протесту переросли у мародерство.

Заява Барра зʼявилася за три дні після того, як внутрішня розвідка виявила, що більшість насильства під час протестів здійснювали опортуністи, а не організовані екстремісти. Зокрема, напередодні федеральні прокурори Лас-Вегаса звинуватили трьох членів антиурядового руху Boogaloo у підбурюванні до насильства та мародерства під час протестів.

Генпрокурор також захищав своє рішення насильно розігнати мирних протестувальників від Білого дому, заявивши, що бунти вийшли з-під контролю.