Протести у США: прокурор висунув звинувачення в убивстві Джорджа Флойда чотирьом поліцейським

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Протести у США: прокурор висунув звинувачення в убивстві Джорджа Флойда чотирьом поліцейським

Geoff Livingston / Wikipedia

Генеральний прокурор Міннесоти звинуватив колишнього офіцера поліції Міннеаполісу Дерека Шовіна в убивстві другого ступеня. Його підозрюють у смерті 46-річного Джорджа Флойда, яка призвела до масових протестів у США та багатьох країнах світу.

Про це повідомляє CNN.

Крім того, звинувачення у пособництві вбивству другого ступеня висунуто трьом іншим офіцерам: Томасу Лейну, То Тао й Александру Куенгу. Генпрокурор попросив суд встановити заставу в $1 мільйон для всіх чотирьох поліцейських, причетних до смерті Флойда.

Протести у США спалахнули 25 травня після появи відео, на якому поліцейський душив коліном беззбройного Джорджа Флойда. Флойд помер, а експертиза підтвердила, що причиною смерті стали дії поліцейського.

  • Протести тривають у 16 штатах. У звʼязку з ескалацією насильства у двох десятках штатів мобілізували Національну гвардію, а в містах запровадили комендантську годину, зокрема в Нью-Йорку і Вашингтоні.
  • Трамп закликав губернаторів штатів і органи національної безпеки «домінувати» і «бути агресивними», щоб придушити протести по всій країні. Він також пригрозив розгорнути у США армійські підрозділи.