Американські праві радикали під виглядом лівих закликають у мережі до насильства. Twitter видаляє такі акаунти

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американські праві радикали під виглядом лівих закликають у мережі до насильства. Twitter видаляє такі акаунти

Mike MacKenzie / Flickr

Пресслужба Twitter повідомила про видалення акаунту, з якого поширювався заклик до насильницьких дій проти білих американців. За її даними, акаунт був пов’язаний з праворадикальними групами, і це вже не перший подібний випадок.

Про це повідомляє CNN.

«Цей акаунт порушив політику нашої платформи щодо маніпуляцій та спаму, зокрема щодо створення фейкових акаунтів. Ми вжили заходів, після того як акаунт надіслав допис із прославленням насильства», — заявили у пресслужбі Twitter.

За словами представників соцмережі, акаунт створили люди, пов’язані з праворадикальним рухом Identity Evropa, який, зокрема, прагне виключити небілих людей з громадського життя Америки.

Хоча в акаунту було небагато підписників, він став яскравим прикладом того, як праворадикальні групи використовують дезінформацію, щоб посилити антагонізм в американському суспільстві.

Видалений акаунт під назвою ANTIFA_US після заяви Дональда Трампа про роль лівих радикалів у поточних протестах розмістив допис із закликом вчинити погроми у районах, населених білими. Американський президент також назвав їх «внутрішніми терористами».

ANTIFA, скорочено від «антифашисти», — самоназва широкого кола активістів лівих поглядів, які протистоять проявам расизму та диктатури. Наразі достовірних відомостей про стійки організовані структури антифашистів, які б керували протестами у США, немає.