На тлі протестів у США політики-демократи намагаються реформувати поліцію

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Провідні політики та чиновники від Демократичної партії США намагаються реформувати поліцію, підхоплюючи гасла протестів, що розгорілися по всій країні після вбивства у Міннеаполісі беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це повідомляє Reuters.

У Міннеаполісі, де почалися загальнонаціональні протести проти расизму та поліцейської жорстокості, правоохоронцям заборонили використовувати придушувальні прийоми затримання. Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом також висловився щодо заборони викладання такої техніки курсантам.

Аналогічну ініціативу підтримав губернатор Нью-Йорку Ендрю Куомо. Перед тим він анонсував реформу, яка зробить відомості про дисциплінарні порушення поліцейських публічними.

У Денвері суд заборонив поліції використовувати сльозогінний газ, пластикові кулі, світлошумові гранати та інші «нелетальні» засоби розгону людей, як того вимагали місцеві протестувальники у своєму позові. Поліція заявила, що подаватиме апеляцію.

Мер Лос-Анджелесу Ерік Гарсетті у відповідь на вимогу протестувальників скоротити фінансування поліції оголосив про зменшення бюджету місцевих правоохоронців на $150 млн. Раніше Гарсетті, навпаки, наголошував на необхідності розширення бюджету поліції.

Мюріел Баузер, мер Вашингтону, яка сперечалася з Дональдом Трампом через невиправдане використання сили проти демонстрантів, встановила на вулиці, що веде до Білого дому, знак «Площа важливості чорних життів». Також вона спрямувала міські прожектори на великий напис «Black Lives Matter», який протестувальники намалювали на дорозі біля Білого дому.