Facebook перегляне політику контенту після скандалу із постами Трампа

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Facebook перегляне політику контенту після скандалу із постами Трампа

David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг заявив, що він розгляне зміни в політиці, які призвели до того, що компанія залишила суперечливі пости президента Дональда Трампа після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда. Про це повідомляє Reuters.

«Я знаю, що багато хто з вас вважають, що минулого тижня ми повинні були якось позначити пости президента [США Дональда Трампа]», — заявив Цукерберг, посилаючись на своє рішення не видаляти повідомлення Трампа, що містить фразу «коли починається мародерство, починається стрілянина».

«Ми збираємося переглянути нашу політику, яка дозволяє обговорення та загрози застосування державою сили ... Ми збираємося розглянути потенційні варіанти роботи з порушенням або частковим порушенням контенту», — заявив він.

Цукерберг сказав, що Facebook буде більш прозорим у прийнятті рішень про те, чи слід знімати пости та буде прагнути створювати програмне забезпечення для просування расової справедливості.

Цукерберг, який володіє контрольним пакетом акцій Facebook, стверджував, що, хоча він вважає коментарі Трампа «глибоко образливими», вони не порушують політику компанії щодо підбурювання до насильства.

Політика Facebook полягає в тому, щоб або видалити повідомлення, або залишити його без будь-яких інших варіантів. Тепер, сказав Цукерберг, розглянуть інші можливості.

Що сталося?

29 травня Дональд Трамп у своєму пості в Twitter пригрозив ввести сили Національної гвардії. Після цього соцмережа закрила можливість коментувати, лайкати і шерити цей пост, пояснюючи це тим, що він порушує правила соцмережі щодо «прославлення насильства», однак вирішила не видаляти його «в інтересах громадськості».

Водночас глава Facebook Марк Цукерберг заявив, що пост Трампа про події в Міннесоті не видалили, оскільки позиція Facebook передбачає свободу самовираження, за умови, що «це не спричиняє безпосередньої загрози, шкоди або небезпеки».