На протестах у США копи розбили голову 75-річному чоловіку. Їх відсторонили, пенсіонер у важкому стані

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
На протестах у США копи розбили голову 75-річному чоловіку. Їх відсторонили, пенсіонер у важкому стані

Скриншот / WBFO

Під час протестів проти поліцейської жорстокості у Буффало, що в штаті Нью-Йорк, поліцейські штовхнули літнього чоловіка — він впав і розбив голову об бруківку. Зараз постраждалий у важкому стані в лікарні, а проти копів почали розслідування.

Про це повідомляє CNN.

Спочатку поліція міста заявила, що копи не винні, і 75-річний чоловік перекинувся сам. Проте після появи відео з іншого ракурсу, стало очевидно, що двоє копів з силою штовхнули літню людину і навіть не поспішили надати їй допомогу.

Протести були частиною загальнонаціональних виступів проти расизму і поліцейського насильства, які стартували після резонансного вбивства беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда.

Наразі постраждалий перебуває у важкому, але стабільному стані в лікарні. Обох поліцейських відсторонили від служби без збереження платні, а пізніше проти них розпочали розслідування.

Місцева влада засудила дії поліції та висловила співчуття постраждалому. Зокрема, мер Буффало Байрон Браун назвав інцидент огидним і заявив, що його думки з постраждалим. Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо, зі свого боку, назвав дії поліцейських невиправданим зловживанням.