CNBC: Microsoft може придбати TikTok за $30 млрд. Переговори планують завершити протягом трьох тижнів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Pixabay

Американська компанія Microsoft планує завершити переговори про придбання китайської соцмережі TikTok протягом наступних трьох тижнів. Сума угоди в діапазоні від $10 млрд до $30 млрд, пише CNBC.

Якщо угода відбудеться, то ByteDance — компанія, якій належить соцмережа — повинна передати Microsoft коди програмування протягом року. Переговори щодо ціни ще продовжуються.

За даними телеканалу, міністр фінансів США Стівен Мнучін «глибоко залучений» у процес. Також CNBC нагадує заяву президента Дональда Трампа про те, що казначейство США має отримати частку від придбання соцмережі, але поки не зрозуміло, яким буде можливий механізм і законність.

На початку тижня у Microsoft підтвердили, що ведуть переговори щодо придбання TikTok. Раніше Трамп заявив, що роботу TikTok в США заблокують, якщо до 15 вересня соцмережу не продадуть американській компанії.

  • Американські інвестори розглядали можливість купівлі додатка для обміну короткими відео TikTok у китайської компанії ByteDance. Її дочірня компанія хоче вберегти додаток від блокування в США на тлі загострення відносин між Вашингтоном і Пекіном.
  • Представники служби безпеки США висловили стурбованість тим, що TikTok використовується для збору особистих даних американців.
  • Членам виборчої кампанії кандидата в президенти США Джо Байдена наказали видалити TikTok з особистих і робочих телефонів через проблеми з його безпекою.