Співробітники TikTok зі США судитимуться з Дональдом Трампом через блокування додатку. Без роботи можуть залишитись 1 500 американців

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Співробітники TikTok зі США судитимуться з Дональдом Трампом через блокування додатку. Без роботи можуть залишитись 1 500 американців

Anadolu Agency / Contributor / Getty Images

Поки TikTok очікує блокування у США, його американські співробітники ризикують залишитися без зарплати. У зв’язку з цим вони планують подати до суду на президента Дональда Трампа, оскільки переконані, що його указ про блокування додатку є неконституційним.

Про це повідомляє Business Insider.

Ініціював позов проти президента технічний менеджер компанії Патрік Раян, який одночасно почав збирати пожертви на виплату коштів своїм співробітникам. Всього за два дні він назбирав $4 тисячі.

Менеджер TikTok вважає, що указ Трампа, який зробить будь-які платежі з боку TikTok громадянам США незаконними, суперечить Конституції. За його словами, в разі блокування додатку близько 1,5 тисячі американців, які працюють у компанії, залишаться без грошей.

«Ми боїмося, що не зможемо отримати наші зарплати після 20 вересня. Я занепокоєний тим, що мої конституційні права порушують», — сказав Раян у коментарі виданню.

Він додав, що його позицію підтримують працівники компанії, які стурбовані своїм майбутнім у TikTok і ризиком втратити доходи. Керівництво не підтримало плани свого менеджера, але й не виступило проти.

«Не може бути, щоб президент Трамп хотів знищити соцмережу просто тому, що це його забавляє, але схоже, що так і є», — підкреслив адвокат Майк Годвін, який захищатиме інтереси позивача.

Адвокат переконаний, що ймовірне блокування додадку — це надзвичайна ситуація, оскільки фактично Білий дім намагається залишити без роботи близько 1,5 тисячі своїх громадян.