На тлі запуску конкурента TikTok статки Цукерберга вперше перевищили $100 млрд

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Статки засновника і голови компанії Facebook Марка Цукерберга вперше перевищили $100 млрд.

Як повідомляє агентство Bloomberg, Цукерберг посів третю сходинку найбагатших людей світу і поступається лише засновнику компанії Microsoft Біллу Гейтсу ($120 млрд) та голові Amazon Джеффу Безосу ($190 млрд).

Згідно з індексом Bloomberg Billionaires Index (BBI), Цукерберг за рік розбагатів на $22 млрд. Збільшення його статків, найімовірніше, повʼязане із повноцінним запуском сервісу Reels в Instagram (аналог TikTok).

При цьому, за даними рейтингу мільярдерів Forbes, Цукерберг поки займає четверту сходинку з $97,5 млрд. На третьому місці у Forbes — голова групи Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно з $104 млрд.

  • 5 серпня соцмережа Instagram запустила в 50 країнах додаток Reels, який дозволяє користувачам записувати короткі 15-секундні відеокліпи з музичним або іншим звуком.
  • Найбільші світові компанії відмовилися розміщувати рекламу в соцмережах в рамках ініціативи «Зупинити ненависть заради прибутку». Учасники руху протестують проти відсутності регулювання реклами в соцмережах. Акції та цінні папери Facebook втратили 8% вартості. Засновник і керівник соцмережі Марк Цукерберг втратив $7 млрд, але заявив, що «не бачить великої загрози».