Влада Білорусі пояснює перебої з інтернетом кібератаками «з-за кордону»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Влада Білорусі пояснює перебої з інтернетом кібератаками «з-за кордону»

В гостях у Гордона / YouTube

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який за попередніми даними отримав перемогу на виборах, пояснює перебої з інтернетом по всій території країни з 9 серпня діями «з-за кордону», а державний оператор зв’язку заявляє про кібератаки. При цьому попередження про можливе відключення мережі в Білорусі поширювались задовго до виборів.

Про це повідомляє Telegram-канал «ЧП Беларусь».

Олександр Лукашенко заперечив, що до відключень зв’язку причетна держава, і пояснив це діями «з-за кордону», якими хтось хоче «викликати невдоволення в населення».

«Комусь кортить, закликають виходити на вулиці. Навіть з-за кордону відключають інтернет, щоб викликати невдоволення у населення. Зараз наші фахівці зʼясовують, звідки йде це блокування. Отже, якщо інтернет погано працює, це не наша ініціатива, це з-за кордону», — сказав білоруський президент.

Білоруський державний оператор зв’язку «Белтелеком» підтвердив слова Лукашенка щодо ситуації з інтернетом і заявив про «кібератаки», що призвели до «значного перевантаження каналів, збоїв і виходу з ладу телекомунікаційного обладнання» і, як наслідок, до ускладнення доступу до інтернету.

«Белтелеком» із 8 серпня заявляє про значний ріст трафіку, що надходить із зовнішніх IP-мереж з-за меж Білорусі. Системи підприємства в останню добу фіксують багаторазові кібератаки різного ступеню інтенсивності на сайти державних органів і ресурси «Белтелекому», — йдеться в повідомленні.