Під час розгону протестів у Мінську зникли російські журналісти. Одного з них у непритомному стані тягли ОМОНівці

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

tut.by

У Мінську під час акцій протесту, що спалахнули після завершення виборів президента Білорусі, зникли декілька російських журналістів.

Про зникнення військового кореспондента, автора проєкту WarGonzo Семена Пегова повідомив його колега Олександр Коц у Telegram.

«На цьому відео зафіксовано затримання мого друга і брата, журналіста Семена Пегова [автора проєкту WarGonzo]. Його тягнуть за руки по землі. З ночі про нього нічого невідомо. Його телефон недоступний», — написав він.

Як видно на відео, журналіст перебував у непритомному стані. За словами очевидців, його затягли до автозаку.

Також про неможливість зв’язатися зі своїм працівником повідомила «Медуза».

«Зі спеціальним кореспондентом Максимом Солоповим, який працював на виборах у центрі Мінська, немає звʼязку протягом 12 годин. Він перестав відповідати на дзвінки незабаром після першої години ночі 10 серпня. Востаннє, коли ми з ним говорили, Солопов перебував біля театру імені Горького на вулиці Володарського, у центрі білоруської столиці, поруч із проспектом Незалежності. Він розповів редакції, що білоруська міліція заблокувала людей, які були в цьому районі, і проводила жорсткі затримання із застосуванням сльозогінного газу», — йдеться у заяві видання.

За даними кореспондентів Daily Storm Антона Старкова і Дмитра Ласенка, кореспондента «Медузи» побили силовики. Журналісти встигли повідомити, що їх везуть до Московського РУВС Мінська, після чого розмова перервалася.