Група нардепів закликала Верховну Раду не визнавати результати виборів у Білорусі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Народні депутати міжфракційного об’єднання «За демократичну Білорусь» закликають Верховну Раду не визнавати результати президентських виборів у Білорусі. Про це йдеться у заяві об’єднання, яку оприлюднив нардеп Олексій Гончаренко («Європейська солідарність») у Facebook.

Депутати обіцяють зареєструвати відповідну заяву як постанову у Верховній Раді.

«Наявні факти правопорушень під час передвиборчої кампанії та власне виборів свідчать про повну невідповідність міжнародним стандартам прозорого, вільного і справедливого волевиявлення. Відповідно, ми закликаємо Верховну Раду не визнавати результати виборів президента Білорусі», — наголошується в заяві.

Також в обʼєднанні засуджують застосування сили проти громадян, якій вийшли на мирний протест, і закликали президента Білорусі Олександра Лукашенка до діалогу з протестувальниками і до припинення насильства по відношенню до людей.

У заяві депутати закликали демократичні країни не визнавати вибори в Білорусі. «Те, що відбувається сьогодні у Білорусі, — це наслідок відмови режиму Лукашенка від європейської і євроатлантичної інтеграції. Тільки курс на європейську інтеграцію забезпечить білорусам можливість брати участь у вільних і чесних виборах», — зазначили в обʼєднанні.