Лукашенко заявив, що вибори пройшли як «свято», а протестувальників назвав «вівцями»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко заявив, що вибори пройшли як «свято», а протестувальників назвав «вівцями»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що президентські вибори «пройшли як свято» — із рекордною явкою за всю історію країни. Він додав,що після оголошення остаточних результатів явка може бути виявитися вищою.

Про це Лукашенко заявив на зустрічі з главою місії спостерігачів від СНД Сергієм Лебедєвим, передає держагентство БЕЛТА.

«Ви ж бачили, що ми хотіли людям подарувати свято, і вони справді відгукнулися. […] Мене, чесно кажучи, розчулює, коли з маленьким діточками приходять. Розумієте, це свято», — сказав Лукашенко, додавши, що «комусь захотілося зіпсувати це свято».

Він назвав протестувальників «вівцями», заявивши, що ними нібито керували за допомогою телефонних дзвінків із-за кордону.

«Ми зафіксували дзвінки з-за кордону. Із Польщі, Великої Британії та Чехії були дзвінки, керували нашими, вибачте мене, вівцями: вони не розуміють, що роблять, і ними починають вже керувати», — заявив Лукашенко.

Глава Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина оголосила попередні результати голосування: Олександр Лукашенко перемагає з 80,23% голосів, у опозиційної кандидатки Світлани Тихановської — 9,9% голосів.