«Я попереджав: майдану не буде». Лукашенко прокоментував протести проти нього

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Я попереджав: майдану не буде». Лукашенко прокоментував протести проти нього

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував нічні протести невдоволених попередніми результатами виборів, які відбулися напередодні в Мінську та десятках інших міст. Він заявив, що відповідь «буде адекватною» і «майдану не буде». Про це повідомляє держагентство БЕЛТА.

«Нам намагаються цю заварушку підкинути. Я попереджав, що майдану не буде, як би комусь цього не хотілося. Тому треба втихомиритись, заспокоїтися. А батькам втретє кажу подивитися, де їхнє чадо, щоб не було потім боляче, щоб не ахали й не охали. Поранено десь близько 25 хлопців з ОМОНу. Є переломи рук, ніг. Спеціально, цілеспрямовано били по цих хлопцях. Вони відповіли. Чого тепер ридати і плакати? Тому відповідь буде адекватною. Країну розірвати ми не дозволимо», — сказав Лукашенко.

Він заявив, що до протестів причетні «ляльководи», зокрема з Чехії. «Сьогодні вже з Чехії керують нашим обʼєднаним штабом, де, вибачте мене, сидять ці овечки, нічого не розуміючи, чого від них хочуть. Я доручив видати цю інформацію у ЗМІ , щоб побачили, чого вони хочуть. Вони продовжують насідати, вимагають виводити людей на вулицю і вести переговори із владою про добровільну здачу влади», — наголосив Лукашенко.

За його словами, загалом намагаються «керувати процесом з-за кордону». «Тобто Лукашенко, який перебуває на чолі вертикалі влади, на чолі держави добровільно при 80% голосів [за попередніми результатами ЦВК, Лукашенко набрав 80,23% голосів] має передати їм владу. Це звідти [з-за кордону] йдуть команди. […] Я про Польщу не кажу. Там вже всі осіли й теж починають смикати за ниточки. Я не кажу про Україну. Це, впевнений, не державна політика, але там вистачає цих майданутих, про яких я говорив. Зокрема, на жаль, з Росії певний приплив людей», — додав він.