Минуло вже три дні 2021 року — і нічого поганого (поки) не сталося! В Україні обіцяють теплий січень, у Франції влаштували підпільний рейв, курс біткоїна йде вгору

Автор:
Сергій Пивоваров
Редактор:
Євген Спірін
Дата:
Минуло вже три дні 2021 року — і нічого поганого (поки) не сталося! В Україні обіцяють теплий січень, у Франції влаштували підпільний рейв, курс біткоїна йде вгору

«Бабель»

Початок нового 2021 року, на відміну від попереднього, проходить набагато спокійніше — без гучних убивств і масштабних катастроф. Перші дні нового року в Україні були неприродньо теплими, а синоптики обіцяють таку погоду на весь січень. У Франції поліція понад добу намагалася розігнати нелегальну рейв-вечірку, на яку зʼїхалося близько 2,5 тисячі тусовщиків. Курс біткоїна продовжує зростати і вже перевалив за 30 тисяч доларів. Пісня “Last Christmas” підкорила британський хіт-парад вперше за 36 років, а Кріштіану Роналду першим у світі набрав 250 мільйонів підписників у Instagram. У Колумбії літак заплутався в новорічних прикрасах, але успішно приземлився і ніхто не постраждав.

Перші вихідні 2021 року в Україні були теплими і майже без опадів. Синоптики прогнозують, що весь січень погода в країні буде неприродньо теплою. Середня місячна температура буде вищою за багаторічні показники — 0...- 4 градуси, в південній частині місцями +1...+ 3.

На початку нового року криптовалюта біткоїн продовжила дорожчати і бити свої історичні рекорди по кілька разів на добу. Спочатку біткоїн вперше перевищив позначку в 30 тисяч доларів, а потім і в 33 тисячі. Капіталізація криптовалюти перевалила за 630 мільярдів доларів, що дозволило їй вийти на восьме місце в рейтингу найбільших за вартістю світових активів. Лишилося обігнати тільки Apple, Microsoft, Amazon, Google, Facebook, Tencent і Tesla.

На північному заході Франції поліція понад добу розганяла учасників нелегальної рейв-вечірки. Незважаючи на карантин і комендантську годину, ввечері 31 грудня до покинутого ангара в місті Льєрон із населенням у 800 людей зʼїхалося близько 2,5 тисячі тусовщиків. Коли на місце прибули поліцейські, то їх закидали камінням і спалили одне авто. Поліція відступила, а вечірка продовжилася. Тільки дочекавшись підкріплення, жандармам вдалося прорватися в ангар. Зрештою понад 1 200 осіб отримали штрафи за порушення карантину.

Один із головних різдвяних попхітів — композиція Last Christmas дуету Wham! — вперше з моменту виходу очолила музичний чарт у Великій Британії. Для цього їй знадобилося 36 років, що є абсолютним рекордом. Шкода, до цього не дожив один із учасників дуету — Джордж Майкл, який помер у грудні 2016 року.

Ще один рекорд належить нападнику «Ювентусу» і збірної Португалії Кріштіану Роналду. У 2021-му він став першою людиною з 250 мільйонами підписників у Instagram. У списку найбільш популярних акаунтів футболіст випередив американську співачку Аріану Гранде (214 мільйонів), актора Двейна Джонсона (209 мільйонів) і модель Кайлі Дженнер (207 мільйонів).

Літак, який прямував із США в Колумбію у новорічну ніч, зробив екстрену посадку після зіткнення з невідомим обʼєктом. Зʼясувалося, що лайнер заплутався у новорічних прикрасах, які запустили в повітря на аеростаті. Зрештою ніхто не постраждав.