У Франції поліція розігнала нелегальну новорічну вечірку з двома тисячами людей. Є постраждалі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У французькому муніципалітеті Льєрон влаштували нелегальну новорічну рейв-вечірку. За різними даними, на ній було від 2 до 2,5 тисяч осіб. При спробі розгону між учасниками та поліцейськими сталися сутички. Про це повідомляють BFMTV та L’independant.

Велелюдна вечірка відбувалася в закинутому ангарі. Коли на місце прибули поліцейські, присутні почали закидувати їх камінням. Внаслідок троє жандармів отримали травми, їхній автомобіль спалили.

Поліцейським довелося відступити і попросити підкріплення, щоб розігнати вечірку. Тому після їхнього приїзду захід ще якийсь час тривав.

У Франції в новорічну ніч діяла комендантська година — французам заборонили покидати домівки з 20:00 до 6:00. Незважаючи на це, у країні фіксували масові порушення карантину і повідомляли про кілька підпільних вечірок. У новорічну ніч для контролю за порядком мобілізували понад 100 тисяч поліцейських.

  • Станом на 31 грудня у Франції зафіксовано понад 2,6 мільйона випадків зараження коронавірусом, понад 64 тисячі з підтвердженим діагнозом COVID-19 померли. Це одні з найвищих показників у світі.