У Франції комендантська година починатиметься раніше. Новий рік не виняток

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Франції комендантська година починатиметься раніше. Новий рік не виняток

SOPA Images / Contributor

Уряд Франції відтерміновує послаблення карантину наступного тижня й вводить з 15 грудня комендантську годину з 20:00 до 06:00. Це повʼязано з тим, що кількість нових хворих на коронавірус поступово зростає.

Про це заявив премʼєр-міністр країни Жан Кастекс, цитує France 24.

Комендантська година буде й напередодні Нового року, але не буде обмежень на поїздки між регіонами. Це дозволить сімʼям відвідувати родичів на Різдво, яке католики відзначають 25 грудня. Проте музеї, театри та кінотеатри будуть закриті ще три тижні.

Попередня комендантська година була з 21:00 до 07:00.

«Ми досі не вийшли з другої хвилі епідемії. Необхідно запобігти масовим зібранням напередодні Нового року, щоб запобігти новому спалаху і можливому третьому локдауну у 2021 році», — заявив міністр охорони здоровʼя країни Олівʼє Веран.

Ситуація «значно покращилася» з 30 жовтня — тоді країна увійшла у другий карантин. За цей період кількість нових випадків зараження зменшилась з 50 тисяч на день до 10 тисяч.

«Але падіння сповільнилося за останні кілька днів. Ми перебуваємо на свого роду плато. Ми не можемо втрачати пильність», — пояснив Кастекс.

За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на вечір 10 грудня у Франції зафіксовано майже 2,4 мільйона випадків зараження коронавірусом, понад 56 тисяч осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 померли. Це одні з найвищих показників у світі.