Пісня “Last Christmas” підкорила британський хіт-парад уперше за 36 років. Це рекорд

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Пісня “Last Christmas” підкорила британський хіт-парад уперше за 36 років. Це рекорд

Один із головних різдвяних попхітів — композиція “Last Christmas” дуету Wham! — уперше з моменту виходу очолила музичний чарт у Великій Британії. Для цього їй знадобилося 36 років, що є абсолютним рекордом з тривалості виходу пісні у хіт-парад.

Про це свідчать дані Official Charts Company, яка складає хіт-парад.

Попередній рекорд становив 33 роки та чотири місяці й належав синглу “Is This The Way To Amarillo” англійського музиканта Тоні Крісті, який очолив чарт у 2005 році.

“Last Christmas” у різдвяному чарті обігнав хіт Мераї Кері “All I want for Christmas is You”, який торік уперше за 25 років посів перше місце у топ-100 різдвяних пісень американського журналу Billboard.

Композиція Wham! очолила хіт-парад у четверту річницю смерті одного з учасників гурту — музиканта Джорджа Майкла.

Інший учасник гурту, Ендрю Ріджлі, заявив, що Майкл цим би пишався, а сам він дуже радий і дещо здивований. «Мені приємно, що культова різдвяна композиція “Last Christmas” нарешті отримала звання «номер один». Це данина поваги Джорджу», — написав Ріджлі.

За даними BBC, за минулий тиждень британці послухали “Last Christmas” понад 9,2 мільйона разів.

Сингл “Last Christmas” вийшов у грудні 1984 року. Тоді він провів пʼять тижнів на другому місці британського хіт-параду, поступившись благодійному синглу “Do They Know Itʼs Christmas? ”, записаному збірною групою попзірок Band Aid, у якій брав участь і Джордж Майкл. За три десятиліття “Last Christmas” неодноразово поверталася у топ-10, але ніколи не підіймалася на перше місце.