Справа Князєва: Суд виніс вирок адвокату Горецькому

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, яку уклали прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури й адвокат Олег Горецький, якого викрили на хабарі у $2,7 мільйона разом з ексголовою Верховного суду Всеволодом Князєвим.

Про це пише пресслужба САП.

Горецького визнали винним у пособництві в наданні хабаря і в шахрайстві. Суд призначив йому пʼять років умовно з іспитовим строком у 3 роки. Адвокат має співпрацювати зі стороною обвинувачення та перерахувати 21 мільйон гривень на спеціальний рахунок у Фонд United 24 на проєкт «Армія дронів»

Вилучені під чпс розслідування 29 мільйонів гривень підуть на підтримку Збройних сил України. Також з Горецького стягнуть $350 тисяч спеціальної конфіскації.

На початку жовтня САП і НАБУ завершили досудове розслідування у справі Князєва. Його дії кваліфікували як одержання хабаря в особливо великому розмірі (4 ст. 368 ККУ).

15 травня стало відомо, що голову Верховного суду Всеволода Князєва спіймали на хабарі в майже $3 мільйони. Хабар був повʼязаний із рішеннями на користь бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (ось детальніше про справу). Бізнесмен Жеваго відкинув усі звинувачення і назвав «замовників» — це нібито російські власники його активів, а також бізнесмен Ігор Коломойський.

16 травня Верховний суд висловив Князєву недовіру і звільнив його, пізніше Князєв отримав підозру, а потім суд його заарештував із правом на заставу.