Міграційна криза на кордоні Білорусі: «Белавіа» заявила, що не пускатиме громадян Іраку, Сирії та Ємену на свої рейси з Туреччини

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Білоруська державна авіакомпанія «Белавіа» перестане пускати на рейси з Туреччини громадян Іраку, Сирії та Ємену від 12 листопада.

Про це повідомляється на сайті авіаперевізника.

«Відповідно до рішення компетентних органів Туреччини з 12 листопада 2021 року громадяни Іраку, Сирії, Ємену не прийматимуться до перевезення на рейсах, що прямують з Туреччини до Білорусі», — йдеться у повідомленні.

В авіакомпанії зазначили, що пасажири, які підпадають під це обмеження, можуть повернути повну вартість авіаквитка без утримань там, де його придбали.

Пізніше Міністерство закордонних справ Іраку заявило про припинення прямого авіасполучення з Білоруссю.

Раніше представник канцелярії президента Польщі Якуб Кумох заявив, що «Турецькі авіалінії» також не перевозитимуть до Мінська громадян цих країн. У компанії поки не підтвердили цю інформацію.

10 листопада під час телефонної розмови міністр закордонних справ Польщі Збігнев Рау та глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу домовилися спільно протистояти використанню режимом Лукашенка нелегальних мігрантів як «гібридної атаки».