Лікар Саакашвілі повідомив про погіршення стану політика після початку голодування. У вʼязниці це спростовують

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Особистий лікар колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі заявив про погіршення стану увʼязненого політика та необхідність його госпіталізації.

Про це повідомляє портал «Новости-Грузия».

«Його стан досить серйозно погіршився... Два дні тому він виглядав зовсім інакше, а тепер справа складніша. Йому стало складно ходити, трохи важко говорити і так далі... Він відмовляється вживати мед і соки і тепер пʼє тільки воду», — сказав Ніколоз Кипшидзе.

За словами лікаря, ситуацію ускладнює те, що у експрезидента Грузії є рідкісне захворювання — таласемія крові. «Я ніколи не говорив про це по телевізору, а сьогодні отримав право оприлюднити... При цій хворобі крові не може бути абсолютно ніякого голодування», — додав Кипшидзе.

Після заяв лікаря прихильники Саакашвілі почали збиратися біля Руставської вʼязниці і зажадали його звільнення. Деякі учасники акції закликали самого політика припинити голодування.

При цьому Спеціальна пенітенціарна служба Грузії запевнила, що стан здоров’я Саакашвілі наразі задовільний. «Міхеіл Саакашвілі приймає призначені ліки. Стан його здоров’я наразі задовільний. Життєво важливі показники в нормі», – наголосили у пенітенціарній службі.

Зазначається, що оскільки Саакашвілі тримає голодування, він постійно перебуває рід наглядом медичного персоналу.