У Харкові відкрили меморіальну дошку на честь Кернеса

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Харкові відкрили меморіальну дошку на честь колишнього мера міста Геннадія Кернеса.

Про це пише Depo.Харків.

Церемонія відкриття меморіальної дошки відбулася 23 серпня та була приурочена до Дня Харкова. У ній взяли участь близько 300 громадян, а також керівництво Харківської міської ради, Харківської обласної ради та Харківської ОДА.

Меморіальна табличка встановлена біля головного входу до будівлі Харківської міської ради. На табличні зображені знакові для Харкова місця — станція метро «Перемога», сквер «Стрілка», памʼятник богині Ніці на площі Конституції тощо. Після відкриття дошки мешканці міста поклали до неї квіти.

  • 16 грудня 2020 року в берлінській клініці «Шаріте» помер мер Харкова Геннадій Кернес. Туди його доправили у вересні з коронавірусом і двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки.
  • 14 липня Харківська міська рада присвоїла померлому колишньому меру Геннадію Кернесу звання «Почесний громадянин Харкова».
  • 2 січня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов звернувся до Верховної Ради з проханням призначити позачергові вибори мера через смерть Кернеса. Він зазначив, що зробив усе «за законом». Але Рада не могла призначити вибори, тому що не отримала відповідних документів. На початку березня Терехов надіслав необхідні документи до парламенту і Рада призначила нові вибори на 31 жовтня.