Речник міськради Харкова: У Кернеса відмовили обидві нирки

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Речник міськради Харкова: У Кернеса відмовили обидві нирки

Чапала Анна / УНІАН

У мера Харкова Геннадія Кернеса погіршився стан здоров’я — відмовила друга нирка.

Про це заявив речник Харківської міської ради Юрій Сидоренко в коментарі «Суспільному» 11 грудня.

«Наразі у нього дві нирки не працюють. Я не знаю, чи сьогодні, чи вчора [відмовила друга нирка]. Він на гемодіалізі», — розповів посадовець.

За його словами, лікарі не дають жодних прогнозів щодо роботи нирок.

Водночас син Кернеса зазначив, що не володіє інформацією про погіршення здоровʼя його батька.

«У мене немає такої інформації про відмову нирки. Нічого вам сказати не можу. Востаннє тиждень тому розмовляли. Це наші сімейні справи. Насилу, але говорить, скоро повернеться до Харкова», — сказав Кирило Кернес, зауваживши, що дату повернення батька назвати ще не може, бо це вирішуватимуть лікарі.

  • Кернес перебуває на лікуванні в німецькій клініці «Шаріте». 16 вересня його у важкому стані доправили в цю клініку з коронавірусом і двостороннім запаленням легень.
  • Хвороба не завадила Кернесу переобратися мером Харкова на місцевих виборах. Попри фізичну відсутність, він переміг у першому турі з результатом у 60,34% голосів.
  • 3 листопада в анонімних Telegram-каналах почали зʼявлятися повідомлення про смерть Кернеса. Однак їх швидко спростували як у міській раді, так і його близький друг, бізнесмен Павло Фукс. Раніше ЗМІ писали, що у Кернеса через коронавірус загострилися проблеми, повʼязані з наслідками поранення у 2014 році. Після замаху здоровʼя Кернеса погіршилося — йому пошкодили хребет, спинний мозок, печінку та одну з легень. Після цього він почав пересуватися в інвалідному візку.
  • Перед цим близький друг мера Харкова Геннадія Кернеса бізнесмен Павло Фукс повідомив, що той повернеться в місто 30 грудня.