Хворий на коронавірус Кернес вилетів на лікування до Німеччини

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Хворий на коронавірус Кернес вилетів на лікування до Німеччини

Марієнко Андрій / УНІАН

Захворілий на коронавірус мер Харкова Геннадій Кернес у важкому стані ввечері 16 вересня вилетів літаком на лікування до Німеччини.

Про це «Бабелю» повідомили в оточенні політика.

За словами джерела, окрім коронавірусу та пневмонії, у Кернеса підозрюють інсульт.

Зазначимо, ввечері на сторінці прессекретаря Кернеса Тетяни Грузинської у Facebook з’явилася публікація з його фото та словом «Дихай».

За даними «Суспільного», Кернеса забрав до Німеччини літак Bombardier Challenger 604 із бортовим номером D-AFAD, який перевозив до Берліна російського політика Олексія Навального після отруєння.

  • Мер Харкова Кернес вже три тижні не зʼявляється на публіці. В його оточенні говорили, що він на лікарняному з 10 вересня. Джерела «Дзеркала тижня» повідомляли, що Кернес заразився коронавірусом на початку вересня і тяжко переносить хворобу. Його нібито ввели в медикаментозну кому та підʼєднали до апарата ШВЛ. В його оточенні це спростовують.
  • Згодом директор департаменту зі звʼязків Харківської міськради Юрій Сидоренко підтвердив, що у Кернеса виявили коронавірус і спричинене ним двостороннє запалення легенів. Водночас він спростував інформацію про набряк мозку та кому, про що писали ЗМІ.