Мер Харкова Кернес уже три тижні не з’являється на публіці. В оточенні кажуть, що він на лікарняному, а стан коми не підтверджують

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Мер Харкова Кернес уже три тижні не з’являється на публіці. В оточенні кажуть, що він на лікарняному, а стан коми не підтверджують

Чапала Анна / УНІАН

Мер Харкова Геннадій Кернес перебуває на лікарняному, а його обов’язки тимчасово виконує секретар Харківської міськради Олександр Новак.

Про це пише «Суспільне».

У міськраді розповіли, що офіційно Кернес перебуває на лікарняному з 10 вересня. На публіці він востаннє з’являвся аж 23 серпня на День міста. Водночас на його сторінці у Facebook від його імені далі публікуються пости.

Джерела видання «Дзеркало тижня» повідомили, що Кернес заразився коронавірусом на початку вересня і має тяжкий перебіг хвороби. Його ввели у медикаментозну кому і підключили до апарату ШВЛ. Але в його оточенні це спростовують.

«Він дійсно з четверга на лікарняному, але не в комі. Ця інформація поширюється пабліками, повʼязаними з його політичними опонентами. Це повʼязано не тільки з осіннім загостренням, а й із загостренням політичної боротьби напередодні місцевих виборів», — зазначив директор департаменту у справах інформації та звʼязків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Згодом Харківська міська рада оприлюднила і офіційну заяву-спростування про стан коми у Кернеса. «Геннадій Кернес дійсно перебуває на лікарняному, але при цьому мер повністю контролює ситуацію в місті», — йдеться у заяві.