Кернес хворий на коронавірус. Його прессекретарка обурена інформацією про кому від ЗМІ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Харківській міськраді підтвердили захворювання мера міста Геннадія Кернеса на коронавірус, а його прессекретарка Тетяна Грузинська звинуватила ЗМІ у неправдивій інформації про кому.

«Він просив передати, що він підтверджує коронавірус і викликане ним двостороннє запалення легенів. Ні про який набряк мозку, ні про яку кому не йдеться», — сказав директор департаменту зі звʼязків Юрій Сидоренко під час брифінгу.

За його словами, Кернес лікується в Харківській міській клінічній лікарні № 17. Його стан стабільно важкий (діагностовано пневмонію), але він притомний. До апарата ШВЛ він не підключений.

Грузинська назвала новину видання «Дзеркало тижня» про кому Кернеса хамською. За її словами, це був «хайп на стовідсотковій клікабельності Кернеса плюс підкреслена неповага».

  • Мер Харкова Кернес вже три тижні не зʼявляється на публіці. В його оточенні говорили, що він на лікарняному з 10 вересня. Джерела «Дзеркала тижня» повідомляли, що Кернес заразився коронавірусом на початку вересня і тяжко переносить хворобу. Його нібито ввели в медикаментозну кому та підʼєднали до апарата ШВЛ. В його оточенні це спростовують.