Меру Харкова Кернесу підвищили зарплатню

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Меру Харкова Кернесу підвищили зарплатню

Марієнко Андрій / УНІАН

Меру Харкова Геннадію Кернесу підвищили зарплату.

Про це повідомляє місцеве видання Kharkiv.Today.

Таке рішення ухвалила міська рада Харкова за пропозицією директора департаменту бюджету і фінансів, віцемера Тетяни Таукешевої.

За її словами, Кернесу встановили надбавку у 20% від посадового окладу за вислугу років. Також є доплата за науковий ступінь кандидата наук у розмірі 5% від окладу, надбавка за доступ до держтаємниці (від 5 до 10%), надбавка за виконання особливо важливої роботи в розмірі 100%. «І щомісячне преміювання в розмірі рівня поточного року», — повідомила Таукешева.

Під час сесії за надбавки Кернесу голосували без обговорень, пропозицію підтримали 67 депутатів з 84. Таким чином, суми надбавок складуть від 5% до 100%.

  • Напередодні Харківська міська рада обрала головуючого, який буде вести сесію за відсутності міського голови Геннадія Кернеса.
  • Перед цим близький друг мера Харкова Геннадія Кернеса бізнесмен Павло Фукс повідомив, що той повернеться в місто 30 грудня.
  • 3 листопада в анонімних Telegram-каналах почали зʼявлятися повідомлення про смерть Кернеса. Однак їх швидко спростували як у міській раді, так і його близький друг, бізнесмен Павло Фукс. Раніше ЗМІ писали, що у Кернеса через коронавірус загострилися проблеми, повʼязані з наслідками поранення в 2014 році. В результаті замаху здоровʼя Кернеса погіршилося — йому пошкодили хребет, спинний мозок, печінку та одну з легень. Після цього він почав пересуватися на інвалідному візку.