Помер мер Харкова Кернес

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Помер мер Харкова Кернес

Марієнко Андрій / УНІАН

Уночі 17 грудня помер мер Харкова Геннадій Кернес. Про це повідомили його друг, бізнесмен Павло Фукс у Telegram-каналі та цивільна дружина Кернеса Оксана Гайсинська.

Фукс зазначив, що коронавірус дав ускладнення на роботу життєво важливих органів.

Перший заступник Кернеса Ігор Терехов повідомив, що наразі нічого невідомо ні про день похорону, ні про місце — це вирішать найближчими годинами.

Глава громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська повідомила, що обовʼязки харківського мера повинен тимчасово виконувати Терехов. Згідно із законодавством, не пізніше ніж на 15-й день після смерті мера людина, яка виконує його повноваження, має звернутися до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів. Таке клопотання Рада повинна розглянути у 90-денний строк.

61-річний Кернес з вересня лікувався в німецькій клініці «Шаріте». Туди його доставили у важкому стані з коронавірусом і двостороннім запаленням легень. Утім, хвороба не завадила Кернесу втретє переобратися мером Харкова на місцевих виборах.

10 листопада Фукс опублікував перше фото Кернеса з «Шаріте». 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки.

ЗМІ писали, що у Кернеса через коронавірус загострилися проблеми, повʼязані з наслідками поранення у 2014 році. Після замаху здоровʼя Кернеса погіршилося — йому пошкодили хребет, спинний мозок, печінку та одну з легень. Після цього він почав пересуватися в інвалідному візку.