«Передає привіт із Шаріте»: бізнесмен Фукс опублікував перше фото Кернеса з лікарні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Бізнесмен Павло Фукс опублікував перше фото міського голови Харкова Геннадія Кернеса з лікарні «Шаріте», де той проходить відновлення після ускладнень від коронавірусу.

Фото він опублікував у своєму Telegram-каналі.

«Геннадій Адольфович передає привіт з Шаріте», — написав Фукс.

Це перше фото Кернеса після того, як стало відомо про його зараження коронавірусом. Після його госпіталізації жодних фото або відео з Кернесом не було.

  • Кернес наразі перебуває на лікуванні в німецькій клініці «Шаріте». 16 вересня його у важкому стані доправили в цю клініку. У Харківській міськраді підтвердили, що Кернес хворий на коронавірус і має двостороннє запалення легенів. На лікування Кернес витратив 5,6 млн гривень.
  • 3 листопада в анонімних Telegram-каналах почали зʼявлятись повідомлення про його смерть. Однак їх швидко спростували як у міській раді, так і його близький друг бізнесмен Павло Фукс. Раніше ЗМІ писали, що у Кернеса через коронавірус загострилися проблеми, повʼязані з наслідками поранення в 2014 році. Унаслідок замаху здоров’я Кернеса погіршилося – йому пошкодили хребет, спинний мозок, печінку та одну з легень. Після того він почав пересуватися на інвалідному візку.
  • Хвороба не завадила Кернесу переобратися мером Харкова на місцевих виборах. Попри фізичну відсутність він переміг одразу ж у першому турі з результатом в 60,34% голосів.