Було дві умови. В. о. мера Харкова Терехов розповів, як почав співпрацювати з Кернесом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Секретар Харківської міськради, виконувач обовʼязків мера міста Ігор Терехов увійшов до команди вже ексголови Харкова Геннадія Кернеса за двох умов. До звільнення Арсена Авакова з посади голови Харківської обласної державної адміністрації у 2010 році Терехов був заступником Авакова, а після розмови з Кернесом вирішив перейти в його команду.

В інтервʼю «Бабелю» він розповів, як домовився працювати з Кернесом.

За словами Терехова, він, Арсен Аваков, Геннадій Кернес і Павло Фукс ще у 2007 році були однією командою, у якій не було протиріч. Незабаром з багатьох причин вони розділилися, але Терехов продовжує спілкуватися з усіма.

«Коли Авакова звільнили з посади голови обласної державної адміністрації, а на його місце призначили Добкіна, я відразу написав заяву про звільнення. Але з Кернесом продовжував спілкуватися. Він сказав: “Дивись, я, звісно, зацікавлений, щоб ми працювали разом”. Я відповів: “Не знаю, треба подумати”. Ми тоді поговорили з Аваковим, який сказав, що ніякої політичної складової [у цьому призначенні] немає. Ми дуже довго потім розмовляли з Геннадієм Адольфовичем — у «Націоналі», потім у мерії, потім знову поїхали в «Національ», такі розмови тривали кілька днів. У мене було дві умови — я ніколи не буду в Партії регіонів та ми не говоримо про Авакова. Він ці умови прийняв, і ми почали працювати», — розповів Терехов.

Він пояснив, що про Авакова вони не розмовляли в контексті «погано» і «добре». При цьому Терехов зазначив, що з Аваковим він підтримував контакти, будучи заступником Кернеса.

«Не було ніякого конфлікту, Аваков — самостійна політична фігура», — сказав Терехов.

  • Колишній мер Харкова Геннадій Кернес помер 16 грудня в німецькій клініці «Шаріте». Туди його доставили у вересні з коронавірусом і двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки.
  • 17 березня комітет Ради підтримав постанову про призначення виборів мера Харкова на осінь. Терехов після смерті Кернеса взяв у команду його людей і почав негласну виборчу кампанію. Головний опонент Терехова на майбутніх виборах — Михайло Добкін.