«Так виглядає рейдерство». Нардеп «Голосу» Устінова заявила про «зачистки неугодних» керівників обласних осередків перед з’їздом партії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Нардеп від «Голосу» Олександра Устінова звинуватила голову партії Кіру Рудик у «рейдерстві».

Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

«За останній місяць головою партії і її посіпаками з політради були звільнені керівники «неугодних» обласних осередків, як-от у Дніпрі, Чернівцях чи Херсоні. Такі собі «зачистки» перед з’їздом», — написала нардеп.

За словами Устінової, на їхні місця були призначені помічники Кіри Рудик, які «мають такий же стосунок до міста, як я до Марсу».

«Наприклад, замість Олексія Поповича, який з нуля ще до парламентських виборів створював осередок, був призначений Владислав Шелоков, помічник Кіри», — розповіла депутатка.

Також вона написала, що протягом місяця були створені ще 5 нових осередків-«пустишок», де керівниками стали чинні депутати Київради від «Голосу» Василь Попатенко (Луганський осередок) та Зоя Ярош (Миколаївський осередок).

«Ці депутати — вірні штики керівника київського осередку, яким, до речі, керує Рудик. Саме вони голосували за всі одіозні дерибани землі в Києві, на які в Кличка не вистачало голосів і їх додавав «Голос», — наголосила Устінова.

Згодом вінницький осередок партії «Голос» оголосив про вихід зі складу організації. Депутати Марина Януш, Ярослав Мрочко, Марія Овчарук, Наталя Кузнєцова, Іван Полюхович, Василь Нікіторович, Володимир Доменюк, Марія Стебелєва, Олександр Корпан, Анна Рожок, Володимир Рожок, Любов Кошелєва, Марина Ревенко, Катерина Мізева та Уляна Устінова заявили, що вони виступають проти тих процесів, які нині відбуваються в «Голосі».

Однією з причин свого рішення в осередку назвали «узурпацію та зловживання владою з боку керівництва».

«На прохання Кіри Рудик перед місцевими виборами Статут партії було змінено на такий, де значно розширювалися повноваження голови партії. Ця зміна подавалася як тимчасова, на 3 місяці, однак після місцевих виборів Кіра Рудик заблокувала можливість повернення до старої редакції», — повідомили в «Голос.Вінниця», запевнивши, що Рудик одноосібно контролює всі адміністративні, кадрові та фінансові ресурси партії та використовує їх із особистою метою.

Окрім цього, у вінницькому осередку обурені «кулуарними перемовинами з Офісом президента та партією «Слуга народу». Депутати вважають, що проводити такі перемовини без згоди членів фракції та партії є «неприпустимим».

Ще однією причиною свого виходу з організації назвали «чистки незгодних партійців», виключення Сергія Притули з політради партії та призначення помічників Рудик на посади керівників осередків.

«За один день було ліквідовано всі районні осередки партії «Голос» у Києві без жодних пояснень партійцям чи прихильникам. [...] За останній місяць було створено 5 осередків, де керівниками стали чинні депутати Київської міської ради від «Голосу», які підтримували ганебні рішення КМР про знесення історичних памʼяток та парків на користь ЖК та ТРЦ. Очільники осередків не мають жодного стосунку до міст та областей, які представляють, а є суто технічними керівниками. Використання таких брудних технологій для нас неприпустимо», — зауважили депутати.

До того ж вони розкритикували «продаж місць у виборчих комісіях на 87 окрузі», а також цілковите ігнорування заяв територіальних осередків, які виступили за проведення позачергового зʼїзду партії.