Білоруський опозиціонер Цепкало запропонував зібрати 11 млн євро на винагороду за арешт Лукашенка

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Білоруський опозиціонер Валерій Цепкало запропонував зібрати €11 млн на винагороду за арешт самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це він заявив у відеозверненні, оприлюдненому на його каналі 27 травня.

«Вчора пізно вночі ми запустили нову громадянську ініціативу. Сенс цієї ініціативи в тому, щоб зібрати достатню кількість коштів і передати їх як винагороду тим представникам силових структур або громадянського суспільства, які здійснять затримання і арешт злочинця № 1», — сказав він.

За словами Цепкала, технологія створена так, що пожертвувані гроші будуть резервуватися на рахунку людини, яка їх жертвує.

«Вони не будуть списуватися до того дня, поки Лукашенко не буде затриманий і заарештований. Після цього гроші підуть на спеціальний рахунок, який гарантовано, згідно із законодавством Євросоюзу, піде на оплату винагороди тим людям, які знайдуть у собі достатню мужність, щоб виконати закони Республіки Білорусь, щоб здійснити міжнародне правосуддя», — додав політик.

Також опозиціонер висловив переконання, що всередині системи існує величезна кількість «порядних, принципових людей, для яких служіння народу, служіння закону є не порожнім звуком».

«Я дуже сподіваюся, що цього разу у нас вийде», — резюмував він.