Bild: Перемовини щодо поставок російської вакцини у Німеччину зайшли у глухий кут. Однак у РФ це заперечують

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Bild: Перемовини щодо поставок російської вакцини у Німеччину зайшли у глухий кут. Однак у РФ це заперечують

Офіційний сайт мера Москви

Росія не зможе поставити у червні — липні 2021 року у Німеччину свою вакцину від коронавірусу «Супутник V», а після цього терміну вже не буде потреби у препараті через розширення поставок інших вакцин.

Про це повідомляє газета Bild з посиланням на учасників переговорного процесу.

Видання схарактеризувало угоду як «по суті мертву».

Джерела розповіли, що переговори щодо поставок «Супутник V» у Німеччину затягуються все більше — Росія не зможе поставити вакцину влітку через брак сировини.

Інша причина — це обіцянка Росії поставити вакцину в Індію. Для того, щоб забезпечити поставку вакцини для Німеччини, Росія повинна буде відмовитися від поставок в Індію, а в ситуації, що склалася, це неможливо. Нагадаємо, що Індія потерпає від стрімкого поширення мутації коронавірусу, тому влада на тлі спалаху призупинила експорт препарату «Ремдесивір» і схвалила російську вакцину «Супутник V».

Bild також зазначає, що вимоги Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА) до російської вакцини для її схвалення на території ЄС набагато вищі, ніж цього очікували в Москві.

Водночас Російський фонд прямих інвестицій, який займається контрактами на поставку вакцин від коронавірус, спростував матеріал газети Bild.

Публікацію назвали прикладом дезінформації, мета якої не допустити російську вакцину на європейський ринок. Фонд наголосив, що перемовини про закупівлю вакцини тривають, «Супутник V» можуть поставити у Німеччину вже в червні цього року — і це не нашкодить поставкам в інші країни.

Нагадаємо, що у березні уряд Німеччини заявив, що готовий застосовувати для вакцинації від коронавірусу «Супутник V» — але після того, як його схвалить регулятор ЄС (EMA).