Італія першою в ЄС почне виробляти російську вакцину. Але європейський регулятор сумнівається в її ефективності

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Італія першою в ЄС почне виробляти російську вакцину. Але європейський регулятор сумнівається в її ефективності

Офіційний сайт мера Москви

Італія стане першою країною-членом Європейського Союзу, яка буде виробляти російську вакцину від коронавірусу «Супутник V».

Про це пише Bloomberg.

Угоду підписали російський фонд прямих інвестицій (РФПІ), що просуває вакцину, і компанія Adienne Pharma & Biotech, яка планує виробляти російський препарат на своїх заводах у Ломбардії та центральній Італії. Компанія готова поставити 10 мільйонів доз у другому півріччі 2021 року.

«Партнерство дозволить почати виробництво вже в липні 2021 року. Інноваційний виробничий процес допоможе створити нові робочі місця і дозволить Італії контролювати весь процес виготовлення препаратів. Це дозволить збільшити виробництво до 10 мільйонів доз до кінця року» — йдеться у пресрелізі Італійсько-російської торгової палати.

Водночас у європейському регуляторі сумніваються в ефективності цієї вакцини. Там зазначають, що даних для її визначення недостатньо, і називають препарат «російською рулеткою».

  • Регулятор лікарських засобів Євросоюзу оголосив, що розгляне російську вакцину від коронавірусу «Супутник V». Це розцінюють як вияв довіри до препарату, який можуть схвалити на території країн блоку після того, як це самостійно зробила Угорщина.
  • Словаччина вже замовила першу поставку, а прем’єр-міністр Чехії висловив сподівання, що його країна скористається розробкою.
  • Росія, що відстає в імунізації своїх громадян, пропонує мільйонні поставки власної вакцини «Супутник V» усьому світу, зокрема й окупованим територіям України, Грузії та Молдови, а також європейським країнам з найповільнішими темпами вакцинації.