Суд відправив під домашній арешт двох учасників протестів, яких звинуватили в підпалі таблички «Президент України»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Суд відправив під домашній арешт двох учасників протестів, яких звинуватили в підпалі таблички «Президент України»

Стас Юрченко / «Ґрати»

Печерський суд Києва відправив під цілодобовий домашні арешт Давида Гаджимурадова й Артема Лісовця — їх підозрюють у підпалі таблички «Президент України» під час протестів 20 березня на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомляє «Громадське».

Слідство заявило, що вони обидва прийшли на акцію з балонами та підпалили табличку. Лісовець запевнив, що не вчиняв протиправних дій, які йому інкримінують. Про участь в акції розповів і Гаджимурадов, але запевнив, що не приносив з собою балон і не підпалював табличку.

Прокурор просив відправити їх під цілодобовий домашній арешт через ризики переховування, втечі та знищення відео з місця події. Проте адвокат Лісовця зазначив, що його підзахисний працює кур’єром у громадській організації «Партизан медіа» і не збирається переховуватися. Адвокати обох підозрюваних називали ризики необґрунтованими і просили не задовольняти клопотання прокурора. Також адвокати наголосили, що свідки у справі — поліцейські, а основними доказами у справі, за даними захисту, є протокол допиту свідка-поліцейського, відео й огляд місця події.