Протести під ОП: Активіста Ратушного відправили під цілодобовий домашній арешт

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Протести під ОП: Активіста Ратушного відправили під цілодобовий домашній арешт

Стас Юрченко / «Ґрати»

Печерський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт лідера ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного. Про це він повідомив у Facebook, оприлюднивши виступ судді.

Його підозрюють у хуліганстві, скоєному групою осіб та із застосуванням зброї, під час акції протесту під Офісом президента на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка, якого суд відправив у колонію на 7 років.

Перед початком судового засідання Ратушний наголосив, що у нього не було зброї, заготованих предметів і він не наносив нікому тілесних пошкоджень.

«Те, у чому мене звинувачують, — повний абсурд», — додав він.

Окрім цього, фотограф видання «Ґрати» Стас Юрченко оприлюднив у Twitter знімки «доказів» — начебто, на них зображений саме Ратушний. У коментарях жартома ці скріншоти називають сузірʼям.

Раніше Ратушний вимагав від заступника міністра Антона Геращенка публічних вибачень і спростування інформації про його участь в акціях протесту на Банковій. Ратушний став одним із фігурантів відео, оприлюдненого МВС. На цьому відео правоохоронці розкривають особи тих, хто, на думку відомства, причетний до хуліганства під час протестів на Банковій. На думку активіста, цей ролик принижує його честь і гідність, а також негативно впливає на репутацію.

Перед початком засідання, під час спілкування з журналістами Ратушний наголосив, що у відео, яке оприлюднив Геращенко, зображена людина, яка не схожа на нього, але підписана його персональними даними. Того ж дня активіст попросив заступника глави МВС видалити відео та спростувати інформацію.

«Він цим шансом не скористався, тому, думаю, вже цього тижня буде готовий позов про захист честі та гідності до нього й МВС», — додав Ратушний.