Протести на Банковій: один з активістів вимагає від МВС спростування про його участь в акції та готовий йти до суду

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Активіст Роман Ратушний вимагає від Міністерства внутрішніх справ і заступника міністра Антона Геращенка публічних вибачень та спростування інформації про його участь в акціях протесту на Банковій.

Про це він написав у своєму Facebook.

Ратушний став одним із фігурантів відео, оприлюдненого МВС. На цьому відео правоохоронці розкривають особи основних осіб, які, на думку відомства, причетні до хуліганства під час протестів на Банковій.

«Зважаючи на характер відеозапису та підпис до нього, розміщення моїх персональних даних і фотознімку, очевидно, що відеоролик має на меті створення негативного ставлення до мене зі сторони осіб, які його переглядають. Мета ролику очевидна — створити враження, що я вчинив неправомірні дії (злочин), що є підстави для мого кримінального переслідування. Відтак цей ролик принижує мої честь і гідність, негативно впливає на мою репутацію», — зазначив активіст.

Він також підкреслив, що особам на цьому відео планують вручити підозри від поліції, що Ратушний оцінює як погрозу.

Водночас правоохоронці вже вручили підозри ще двом учасникам протестів на Банковій: Євгену Строканю та Давиду Гаджимурадову. Їх підозрюють у хуліганстві з використанням зброї.

  • Нагадаємо, увечері 20 березня біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка і підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками та намагалися підпалити табличку «Президент України». Один з учасників розбив скло у дверях центрального входу — у цьому підозрюють ветерана, засновника видавництва «Дім химер» Владислава Сорда.
  • Також 23 березня про підозру оголосили й лідеру руху «Гонор» Сергію Філімонову, а перед цим Владиславу Сорду суд обрав запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт.
  • В Офісі президента підрахували збитки через пошкодження будівлі — їх оцінюють у 2 мільйони гривень і зазначають, що сума ще може зрости. Один з організаторів акції Сергій Філімонов розповів, що на захід готували перфоманс, але бити вікна ніхто не планував.