В Офісі президента підрахували збитки після акції протесту — сума ще може зрости

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Офісі президента підрахували збитки після акції протесту — сума ще може зрости

Оксана Коваленко / «Бабель»

В Офісі президента підрахували збитки через пошкодження будівлі під час акції протесту на підтримку активіста Сергія Стерненка. Їх оцінюють у 2 мільйони гривень. Сума, наголошують, ще може збільшитися.

Про це повідомили у пресслужбі ОП.

«За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюють приблизно у два мільйони гривень. Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона вʼїсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими», — наголосили у відомстві.

Там також нагадали, що перші два поверхи будівлі були споруджені наприкінці ХІХ століття, інші ж добудовані на початку ХХ століття.

«Українська правда» повідомляє, що 21 березня, після акції, прохід до будівлі Офісу президента перекрили правоохоронці. Журналістів до будівлі не підпускають. Працівники поліції на Банковій проводять слідчі дії.

20 березня увечері біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого Сергія Стерненка. Його прихильники оприлюднили пʼять вимог до влади, серед яких звільнення активіста з-під варти та відставка глави МВС Авакова. Деякі мітингувальники розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками, також намагалися підпалити табличку «Президент України».

Заступник глави МВС Антон Геращенко назвав такі дії «провокацією», а зацікавленим у цьому — лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка. У політика назвали ці звинувачення «параноєю» й очікують від Геращенко вибачення та спростування.

Поліція за фактом подій під час акції розпочала кримінальне провадження та затримала одного з її учасників — ветерана Владислава Сорда (Стафійчука). Йому інкримінують хуліганство. Під відділком поліції, де його утримували, вночі сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.