У «Євросолідарності» чекають на вибачення заступника Авакова за звинувачення на адресу Порошенка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Євросолідарності» чекають на вибачення заступника Авакова за звинувачення на адресу Порошенка

Simon Dawson / Bloomberg via Getty Images

«Європейська солідарність» сподівається від представників чинної влади отримати вибачення і спростування нібито причетності лідера їхньої партії Петра Порошенка до подій під Офісом президента, де мітингували прихильники активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомили у політсилі, реагуючи на заяву заступника глави Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка.

Його слова у політсилі назвали «параноєю». «Наявність параної не означає, що за поширення брехні не треба вибачатися. Сподіваємося, у пана Геращенка вистачить волі та совісті спростувати дезінформацію», — наголосили в «Євросолідарності».

Разом з тим, у політсилі засудили дії деяких учасників протесту, які розписали будівлю Офісу президента та намагалися підпалити табличку з державним гербом України, розміщену на фасаді.

«Виступаючи проти політичного переслідування опонентів влади, ми рішуче засуджуємо наругу над державними символами», — додали в партії Порошенка.

Що сказав Геращенко?

Заступник глави МВС Антон Геращенко, виступаючи в ефірі «Радіо Свобода», назвав дії деяких учасників акції під Офісом президента «провокацією» і заявив, що за цим стоїть Петро Порошенко. При цьому він наголосив, що це його особиста думка.

«Зацікавленою особою [в провокаціях і насильстві під час протестів на підтримку Стерненка] є Петро Олексійович Порошенко. Це моя особиста думка. Порошенку потрібно робити все, щоб чим гірше, тим краще для нього», — заявив Геращенко.

20 березня ввечері біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого Сергія Стерненка. Його прихильники оприлюднили пʼять вимог до влади, серед яких звільнення активіста з-під варти та відставка глави МВС Авакова. Деякі мітингувальники розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками, також намагалися підпалити табличку «Президент України».

Поліція за фактом подій під час акції розпочала кримінальне провадження та затримала одного з її учасників — це ветеран Владислав Сорд (Стафійчук). Йому інкримінують хуліганство. Під відділком поліції, де його утримували, вночі сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.