Художня галерея запропонувала Офісу президента викупити розмальовані двері і продати їх на аукціоні

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Столична художня галерея «Речовий доказ» запропонувала Офісу президента викупити у нього двері, які розмалювали учасники акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Про це онлайн-версія фестивалю Senka повідомила у Facebook.

«Дорогі друзі, ми отримали дивовижну пропозицію: на нашій платформі, ймовірно, буде представлений унікальний витвір стрит-арту та акционізму: двері Офісу Президента! «Речовий доказ» та Senka направили відповідне звернення до Офісу Президента України. Оскільки суспільний інтерес до цього обʼєкту не вщухає: двері експонуються в телеефірах, їхнє зображення розтиражовано в ЗМІ, вони набули статусу історичного та художнього артефакту: ми впевнені, що відкритий аукціон дозволить реалізувати твір значно вище за його номінальну вартість», — зазначили у Senka.

Senka / Facebook

Двері з Офісу президента готові викупити за ціну, яка буде на 10% перевищувати вартість нових дверей або за суму, яку вони (галерея та ОП) погодять між собою.

Про те, за яку суму сподіваються потенційно продати на аукціоні двері, наразі невідомо. Як і про відповідь Офісу президента (звернення направили 26 березня).

Нагадаємо, що увечері 20 березня біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка і підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками, а також намагалися підпалити табличку «Президент України». Один з учасників розбив скло в дверях центрального входу.