Таблоїд Sun наймав приватного детектива для збору даних про Меган Маркл. Це було на початку її стосунків з принцом Гаррі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Таблоїд Sun наймав приватного детектива для збору даних про Меган Маркл. Це було на початку її стосунків з принцом Гаррі

Max Mumby / Indigo / Getty Images

Британський таблоїд Sun наймав приватного детектива і заплатив йому за збір особистої інформації про герцогиню Сассекську Меган Маркл у перші дні її стосунків з принцом Гаррі.

Про це BBC розповів найнятий американський детектив Деніел Генкс.

За його словами, розповісти про роботу для таблоїду його спонукало інтерв’ю Меган і принца Гаррі для Опри Вінфрі. «Я розповідаю це, щоб очистити свою совість», — пояснив він, наголосивши, що глибоко шкодує про свої дії і готовий зустрітися з адвокатами подружжя, щоб надати всю наявну інформацію.

Детектив зізнався, що отримав доступ до персональних даних, зокрема номеру соціального страхування Маркл, використовуючи для цього незаконні методи.

Сам видавець Sun — News Group Newspapers — не заперечує, що йому від детектива справді було потрібне розслідування про майбутню герцогиню Сассекську. Але стверджує, що йшлося лише про законні методи.

BBC ознайомився зі звітом детектива для таблоїда. У ньому зазначений номер телефону Маркл, адреси проживання та номер соціального страхування. У звіт також увійшла інформація про членів її сімʼї, в тому числі про її колишнього чоловіка і ексбойфренда.

BBC зазначає, що у США ліцензованим приватним слідчим дозволений доступ до баз даних особистої інформації, що міститься в певних документах, наприклад, рішеннях суду. Але передача таких відомостей журналістам — незаконна.

За словами Генкса, практично всі отримані ним дані журналісти могли і самі дізнатися з відкритих джерел, але за винятком номерів соцстрахування. Саме цей номер детектив називає «ключем до королівства».

У подружжя Сассекських вже відреагували на зізнання детектива — їхній представник вважає, що ця новина повинна змусити медіаіндустрію переглянути свої правила роботи.

Торік герцог і герцогиня Сассекські заявили про зупинення співпраці з чотирма британськими газетами через публікацію фейкової інформації — виданнями Sun, Daily Mail, Mirror і Express.

  • Принц Гаррі та Меган Маркл дали велике інтерв’ю телеведучій Опрі Вінфрі, в якому розповіли про труднощі життя в королівській сім’ї та непрості взаємини з її членами. Меган зізналася, що життя в цій родині часом було настільки складним, що вона «більше не хотіла жити». А принц розповів, що боявся повторення історії, через яку проходила його матір — принцеса Діана, яка теж не витримала тиску з боку королівської родини та вийшла з її складу.
  • Букінгемський палац повідомив, що після цього інтервʼю вся сімʼя засмучена, дізнавшись повною мірою, наскільки складними були останні кілька років для подружжя.
  • На початку січня 2020 року подружжя оголосило, що відмовляється від титулів членів королівської сімʼї. Королева Єлизавета II, принц Чарльз та інші члени монаршого дому вмовили їх зачекати до 31 березня. У цей день Меган і Гаррі написали прощальний пост в Instagram і вирушили спочатку в Канаду, а потім до США.
  • Гаррі та Меган чекають на другу дитину. Про це оголосили 14 лютого — рівно 37 років тому принцеса Діана розповіла, що чекає на другу дитину, якою був Гаррі.
  • Пара заснувала свою продюсерську компанію, яка випускатиме документальні фільми та серіали, а також художні фільми і дитячі програми. Їх показуватимуть ексклюзивно на Netflix.