Керівник САП: Проти Венедіктової ведуть два розслідування за втручання у справу Татарова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На сьогодні проти генерального прокурора Ірини Венедіктової розслідується два провадження щодо її можливого втручання у справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Про це в інтервʼю «РБК-Україна» повідомив виконувач обовʼязків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

Розслідування паралельно ведуть Національне антикорупційне бюро і Держбюро розслідувань. Вони стосуються зміни групи прокурорів у справі Татарова.

Керівник САП заявив, що його двічі допитували в ДБР в рамках розслідування проти Венедіктової. НАБУ своє розслідування продовжує, але поки не викликало Венедіктову на допит.

Грищук додав, що спілкувався із заступником генпрокурора Олексієм Симоненком, який безпосередньо забрав справу Татарова у НАБУ. «Кілька разів спілкувалися. На наступний день вранці, після того як забрали у нас цю справу, він мені про це повідомив. У нас відбулася неприємна розмова. Я говорив йому, що це неправильний підхід до розслідування», — сказав він, зазначивши, що під час розмови дізнався про якесь рішення суду у справі Татарова.