Апеляційний суд не продовжив розслідування у справі Татарова. ЦПК заявляє про «злив» за участі прокурорів Венедіктової

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Апеляційний суд не продовжив розслідування у справі Татарова. ЦПК заявляє про «злив» за участі прокурорів Венедіктової

Anna Marchenko / TASS / Getty Images

Київський апеляційний суд вирішив не розглядати скаргу заступника генпрокурора Олексія Симоненка на рішення Шевченківського райсуду Києва про відмову продовжити слідство у справі Олега Татарова — заступника глави Офісу президента.

Про це повідомляє «Центр протидії корупції» з посиланням на рішення суду.

1 березня у справі Татарова закінчилися строки розслідування. Прокурори Офісу генпрокурора, які ведуть справу після усунення НАБУ і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, подавали клопотання до суду про продовження строків. Але Шевченківський райсуд Києва двічі відмовився.

Як пояснює ЦПК, строки розслідування не вдалося продовжити через те, що прокурори не надали суду постанову про обрахування загального строку досудового розслідування.

Після відмови Шевченківського суду продовжити строки заступник генпрокурора Олексій Симоненко оскаржив це рішення, але Київський апеляційний суд відмовився відкривати провадження.

ЦПК наголошує, що таке рішення не оскаржується. Кримінальний процесуальний кодекс передбачає, що «ухвала слідчого судді, прийнята за результатами розгляду клопотання про продовження строку досудового розслідування, оскарженню не підлягає».

У ЦПК заявляють про «розіграний спектакль» для «зливу» Офісом генпрокурора справи Татарова. «Прокурори ОГП не долучили одну лише постанову, хоча й самі підозрювані, і їхні адвокати не заперечували проти продовження строків розслідування. А суддя, бачте, не продовжила. Це просто розіграний спектакль про нібито принциповість Татарова і прокурорів, хоча насправді добивалися всі вони саме зливу», — заявив юрист ЦПК Вадим Валько.