У Венедіктової відповіли на запит НАБУ про передачу справи Татарова — нагадали про рішення Печерського суду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Офіс генпрокурора відреагував на запит Національного антикорупційного бюро з проханням передати їхньому відомству справу заступника Офісу президента Олега Татарова й екснардепа Максима Микитася про заволодіння 81 мільйоном гривень Нацгвардії.

У генпрокурора на запит відповіли, що досудове розслідування в цій справі має провадити не НАБУ, а СБУ. Там нагадали, що підслідність у справі вже визначена на виконання рішення Печерського райсуду.

Крім того, у Венедіктової звинувачують НАБУ в тому, що працівники відомства, попри визначення підслідності за СБУ, продовжують «відмовлятися скеровувати матеріали справи як до прокурора, так і до органу досудового розслідування». «Прокурор у кримінальному провадженні фактично позбавлений можливості надати оцінку зібраним у справі доказам і підготуватися до розгляду клопотань, поданих суду та прокурору», — додали в ОГП.

Зазначимо, 8 лютого НАБУ повідомило, що втретє надіслало запит Офісу генпрокурора на передачу справи Татарова. У відомстві зазначили, що попередні два ОГП проігнорував — НАБУ розцінює це як втручання у свою діяльність.