ВАКС зобов’язав Венедіктову розглянути клопотання про повернення справи Татарова до НАБУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ВАКС зобов’язав Венедіктову розглянути клопотання про повернення справи Татарова до НАБУ

УНІАН

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) зобов’язав генпрокурора Ірину Венедіктову розглянути клопотання про необхідність передати справу за підозрою заступника глави Офісу президента Олега Татарова зі Служби безпеки до Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в рішенні суду від 13 січня, яке наводить НАБУ.

Виходячи з рішення, наголошують у відомстві, справа є підслідною виключно НАБУ і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та має бути повернута до НАБУ для подальшого розслідування.

У своєму рішенні суддя ВАКС зазначає, що одним із фактів у справі є надання народним депутатом хабаря службовій особі. Відтак, зазначають у НАБУ, відповідно до законодавства, таке правопорушення можуть розслідувати виключно їхні детективи.

«Рішення про передачу справи до СБУ в подальшому може призвести до того, що винний уникне відповідальності. Адже всі зібрані докази будуть визнані судом недопустимими, оскільки розлідування здійснював неналежний орган. […] Закон прямо забороняє передавати справи щодо злочинів, підслідних НАБУ, до інших органів досудового розслідування», — підкреслили в НАБУ.

Директор НАБУ вже звернувся до Офісу генпрокурора з постановою про витребування справи. Однак, наголошують у відомстві, Венедіктова вказані рішення не виконує.